Nieuwe technologie bij de tandarts

 

 Tandarts 3.0

 

Ook bij uw tandarts staat de technologie niet stil; elk jaar komen er nieuwe producten en technologieën op de markt die daarna hun weg vinden naar uw tandarts.

In het volgende overzicht krijgt u een beeld wat er anno 2014 op de markt bestaat.

 

 Mondcamera

Dankzij de mondcamera kan de tandarts perfecte foto’s maken van de mond van zijn patiënt, ook op plaatsen die moeilijk bereikbaar zijn. Zo kan hij een goede checkup doen en de juiste diagnose stellen voor uw behandeling. Bijkomend voordeel: de patiënt ziet ook wat er gebeurt en is zo meer betrokken bij het hele proces.

 

mondcamera

 

 

 

VELscope

VELscope is een speciaal licht dat de tandarts in uw mond schijnt om sneller afwijkingen in uw mond te kunnen vaststellen. Dankzij dit groene licht wordt mondkanker veel beter zichtbaar, zodat u er sneller bij bent om met de behandeling te starten. VELscope is volkomen pijnloos en duurt slechts een paar minuten.

 

mijnglimlach.be VELscope mondkanker

 

 

Digitale röntgenfoto’s

Digitale röntgenfoto’s zijn sneller en bevatten veel minder straling dan traditionele röntgenfoto’s (90% minder). Wanneer u digitale foto’s laat nemen, ziet u de rsultaten al op het scherm na luttele seconden. Uw tandarts kan dan inzoomen op bepaalde gebieden om een precieze diagnose te stellen en u tips mee te geven voor een betere mondhygiëne.

 

digitale röntgenfoto's

 

Lasers

Lasers worden in de tandheelkunde gebruikt om sneller te kunnen werken met minder pijn, en dit in een hele reeks van procedures zoals het vullen van gaatjes, het verminderen van tandgevoeligheid, het verwijderen van tumoren en bij tanden bleken. Niet alleen zijn lasers snel en pijnloos, ze verwijderen ook nog eens bacteriën tijdens de procedure zodat de kans op compicaties achteraf verkleint.

 

HealOzone

HealOzone is een snelle, makkelijke en pijnloze manier om tandbederf te verwijderen. HealOzone bevat ozon (O3), en dit natuurlijke gas doodt bacteriën en schimmels op een natuurlijke manier. HealOzone is perfect om tandbederf in een vroeg stadium op te sporen en te voorkomen dat het verergert.

 

healozone

 

DIAGNOdent

DIAGNOdent is een pen die tandartsen gebruiken om gaatjes (cariës) te ontdekken die onzichtbaar zijn op röntgenfoto’s.

 

diagnodent www.mijnglimlach/be

 

Zandstralen (Air abrasion)

Een zandstraler wordt gebruikt als alternatief voor de klassieke tandartsboor om kleine gaatjes te behandelen. Het tast de gezonde delen van de tand niet aan en kan gebruikt worden zonder dat er lokale verdoving moet worden toegepast. Zandstralen wordt ook gebruikt om oude tandherstellingen tussen de tanden te kunnen bereiken.

 

air abrasion

 

 

The Wand

The Wand is een injectie van verdovingsmiddel dat computergestuurd is en daarom pijnloos. Wanneer u een gewone injectie krijgt is het niet de naald die pijn doet maar vaak voelt u de prik omdat het verdovingsmiddel zelf te snel ineens wordt ingespoten. Bij de Wand is het de computer die de inspuiting controleert waardoor het zeer traag en volkomen pijnloos gebeurt.

 

the Wand

 

Dental Button systeem

Hoewel patiënten die schrik hebben van de tandarts faciliteiten om hen op hun gemak te stellen (muziek, aangename stoelen, zachte verlichting enz) op prijs stellen, verdwijnt daarmee niet hun gevoel van hulpeloosheid. Hier kan de Dental Button uitkomst bieden. Het apparaatje betrekt de patiënt bij zijn behandeling in plaats van hem trachten af te leiden.  Dankzij de ‘noodknop’ beslist de patiënt zelf hoe snel de tandarts kan gaan in functie van de mate waarin hij zich op zijn gemak voelt.

 

de Dental Button

No Responses