Een schone tandenborstel voor iedereen

www.mijnglimlach.be/hoe hou ik mijn tandenborstel schoon

 

Een goede mondhygiëne begint met regelmatig tanden poetsen. Maar hoe houdt u uw tandenborstel proper?
.

 • Spoel uw tandenborstel goed met lopend water om eventuele restjes te verwijderen. Voor een grondigere schoonmaak kan u uw tandenborstel eens laten meedraaien in de afwasmachine of hem spoelen in mondwater.
  .
 • Bewaar uw tandenborstel rechtop met de borstelkop naar boven zodat de haren zo min mogelijk in contact komen met bacteria in de houder of beker.
  .
 • Zorg dat iedereen in huis zijn eigen tandenborstel heeft. Elektische tandenborstels worden verkocht met enkele opzetstukjes met verschillende kleuren zodat iedereen ‘zijn’ tandenborstel heeft.
  .
 • U kan ook overwegen om een UV sterilisator voor uw tandenborstel(s) aan te schaffen. U kan een of meerdere tandenborstels tegelijkertijd steriliseren, en het toestel kan gebruikt worden voor zowel manuele tandenborstels als elektrische tandenborstels. Er bestaan ook UV sterilisators voor 1 tandenborstel, handig ook voor onderweg of op reis. Zo heeft u altijd een schone tandenborstel bij de hand.
  .
  Hoe werkt zo’n UV sterilisator?.
  U spoelt uw tandenborstel na gebruik af onder de kraan en droogt hem lichtjes. Daarna steekt u hem in de uv-tandenborstel-sterilisator. Na 6 minuten is uw uv-tandenborstel geheel bacterievrij. Wanneer u de volgende keer uw tandenborstel gebruikt, spoelt u eerst de dode bacteriën af vooraleer u tandpasta gebruikt.

.

.

Vervang uw tandenborstel om de drie à vier maanden zodat uw tanden poetsen optimaal effect heeft.