Tandenstokers

tandenstokers

 

Waarvoor gebruikt u tandenstokers?

Tandenstokers gebruikt u om het gebied tussen uw tanden en het tandvlees schoon te maken van voedselresten. Zo voorkomt u dat dit zich omzet in tandplak en later tandsteen. Als u te weinig plaats heeft tussen sommige tanden om een tandenstoker te gebruiken, dan kunt u ook flosdraad of ragers gebruiken.

 

Hoe ziet een goede tandenstoker eruit?

Een goede tandenstoker is van hout, driehoekig van vorm met een platte kant en loopt toe in een punt. Coctailprikkers (rond van vorm) zijn niet geschikt voor uw tanden.

 

Voor elk wat wils

Er bestaan extra dunne tandenstokers, dunne, en normale. U kunt dus perfect een tandenstoker op maat kiezen die past tussen uw tanden. Ter informatie: een goede stoker past tussen uw tanden maar moet toch een beetje weerstand hebben. Sommige merken bieden vandaag tandenstokers aan met een smaakje (bv munt).

Voorbeelden van de verschillende soorten vindt u hier:

 

Wat als mijn tandvlees bloedt?

Het is normaal dat uw tandvlees wat bloedt als u voor het eerst gebruik maakt van tandenstokers. Na een paar dagen stopt dit vanzelf. Mocht dit niet het geval zijn, raadpleegt u best uw tandarts, dan heeft u mogelijk last van tandvleesontsteking.