Tandarts kosten en terugbetaling

geconventioneerde tandartsen

 

Tandarts kosten en terugbetaling in België

In België kunnen tandartsen (en geneesheren in het algemeen) ervoor kiezen om geconventioneerd of niet-geconventioneerd te zijn. Geconventioneerde tandartsen aanvaarden de vaste tarieven die werden afgesproken met de ziekenfondsen. Niet-geconventioneerde tandartsen leggen zelf hun tarieven vast. Sommige tandartsen (of zorgverleners in het algemeen) kiezen voor een tussenweg: op sommige tijdstippen of plaatsen (bv ziekenhuis) werken ze volgens het geconventioneerd tarief, maar daarbuiten (bv hun eigen praktijk) werken ze volgens hun eigen tarief.
Het is daarom verstandig om op voorhand goed te informeren bij uw tandarts of hij volledig, gedeeltelijk of niet geconventioneerd werkt.
Opgepast! Wanneer u speciale verzoeken heeft die buiten de normale behandeling vallen (bv een bezoek aan huis) kan de geconventioneerde tandarts toch een supplement aanrekenen. Hij moet u hierover wel vooraf informeren.

.
Om te weten of een tandarts geconventioneerd is of niet, en hoeveel een behandeling kost, kunt u kijken op de website van de verschillende ziekenfondsen.

Bron: het Onafhankelijk ziekenfonds

 

Check ook Remgeld tandarts 2016 voor de laatste update

 

Tandarts kosten en terugbetaling in Nederland

In Nederland zijn de tandartstarieven voor 2014 vastgesteld door de overheid, dit betekent dat de tarieven voor elke tandarts gelijk zijn. De tarieven voor 2014 zijn met 3.79% geïndexeerd ten opzichte van 2013.

Bron: Vergelijkmondzorg.nl

No Responses

  1. Pingback: Tandarts zoeken | Mijn Glimlach September 4, 2014
  2. Pingback: De orthodontist | Mijn Glimlach September 5, 2014
  3. Pingback: Goedkope tandarts nodig? - Mijn Glimlach November 30, 2015