Silon it: een krachtige monddouche tegen een kleine prijs

 

www.mijnglimlach.be/blog/silondent

 

Silon it : review

Deze ochtend kwam het pakketje met de Silon it van de firma Silondent toe; een nieuwe speler op de Nederlandse en Belgische markt in de wereld van de monddouches. Het kleine pakket was zeer volledig en bevatte:

 • 3 Opzetstukken met een verschillende kleur en een rekje om het aan de muur of de binnenkant van uw kast te bevestigen. Verschillende familieleden kunnen de Silon it dus gebruiken, hoewel het opzetstuk zelf in theorie uw mond niet aanraakt; het is de waterstraal die het werk doet.
  /
 • De kabel die het mondstuk met de kraan verbindt.
  /
 • Een gelcapsule die u vastklikt in het opzetstuk, en die een antibacteriële werking heeft voor extra frisheid. Het werkt zoals een mondwater tijdens het flossen.
  /
 • Het mechanisme met een hendeltje dat u op uw kraan vastschroeft en  waardoor u meteen kunt switchen tussen uw kraan gewoon gebruiken of de Silondent activeren. Heel handig want zo moet u het toestel niet telkens aansluiten of loskoppelen wanneer u het wilt gebruiken; u laat het gewoon zitten!
  /
 • Verschillende verbindingsstukken en rubbertjes zodat u de Silon it op elke soort kraan kunt aansluiten.
  /
 • Verschillende korte, duidelijke handleidingen in het Nederlands over hoe de waterflosser aan te sluiten (in stapjes met tekst en tekeningen), hoe de monddouche te gebruiken enz. Op de website van Silondent vindt u ook een instructievideo.
  /

 

Opmerkingen en tips bij gebruik

Voor de Handige Harry’s onder ons: het Silon it pakket bevat verschillende verbindingsstukken en rubbertjes voor uw kraan. Het is echter niet de bedoeling dat u elk stuk gebruikt; enkel dat stuk dat past op u kraan.
/
Als u graag met uw mond open flost, dan is het handiger om de Silon it op uw douchekraan aan te sluiten. Zo vermijdt u geklieder in de badkamer.
/

Duw de kabel waarlangs het water loopt voldoende ver in het mondstuk. Zoniet kan er ook water weglopen onderaan het handvat in plaats van enkel langs het kopje zoals voorzien.
/
Voor de Vlaamse gebruikers: in de handleiding spreekt men van een ‘baco’ om de onderkant van uw kraan los te draaien. Dat is een moersleutel 😉

Silondent monddouche

 

No Responses