Kies de beste monddouche of waterflosser

monddouches en waterflossers

 

 

Monddouches of water flossers zijn een elektrische manier om de moeilijk bereikbare plekjes van uw gebit te reinigen. Daar waar u met tandzijde, tandenstokers of ragers draad of stokjes gebruikt, maken monddouches gebruik van een waterstraal om tandplak te verwijderen.

 /

Voordelen van water flossers t.o.v. manuele floss, stokers of ragers

 • Monddouches masseren uw tandvlees en zorgt voor een betere doorbloeding
 • Ze kunnen nog beter onder de tandvleesrand en achter uw tanden dankzij het kopje dat enigszins schuin staat. Hierdoor zouden ze nog meer tandplak en voedselresten kunnen verwijderen
 • Waterflossers zijn een perfect hulpmiddel voor mensen die een beugel dragen (de draad bij tandfloss kan soms stuk gaan)

 

Welke soorten monddouches bestaan er?

 • Het merendeel van de waterflossers zijn modellen die je op je aanrecht zet (of in dit geval misschien in je badkamermeubel of op je wastafel). Ze hebben een elektrisch snoer en een waterreservoir; de flosser zelf kan je apart in de hand nemen.
 • De tweede soort waterflossers zijn zonder snoer, en werken op batterijen. Net zoals bij snoerloze elektrische tandenborstels zijn ze handig in gebruik maar minder krachtig.
 • Een derde systeem werkt zonder elektriciteit of batterijen maar met water: de monddouche wordt rechtstreeks aangesloten op je douche of wastafelkraan./

/
Welke modellen zijn er op de markt?

Op de Belgische en Nederlandse markt vinden we voornamelijk 4 merken terug: Waterpik, Philips, Oral B en Panasonic. Sinds 2014 is er ook een nieuwe speler bijgekomen, de Silondent. Zie de review hier

Waterpik WP-100Ultra Waterflosser
/


/
Waterpik Nano WP 250 Waterflosser
/

Waterpik Combi Waterflosser WP100 = tandenborstel SR3000 WP 900
/


/
Waterpik Combi Nano Waterflosser + Nano tandenborstel WP 700
/

/
Waterpik Combi Waterflosser WP 100 + tandenborstel SR 3000 WP 900
/


/

Waterpik WP 300 Nano Travel waterflosser  met reisetui
/


/
/

Philips Sonicare Airfloss HX8255/02
/


/
Philips Sonicare Airfloss HX8111/02
/

/
Philips Sonicare Airfloss HX8211/02
/

/

Oral B ProfCare Waterjet
/


/
Oral B Waterflosser Professional Care 8500 Oxyjet
/

/
Oral B Elektrische tandenborstel Professional Care Oxyjet Center + Waterflosser 1000 OC
/

/
Oral B Elektrische tandenborstel Professional Care 2000 + Oxyjet Monddouche
/

/
/
Panasonic Monddouche EW1211
/

/

 

/

Hoe kunt u de ene monddouche met de andere vergelijken?

 • Wilt u graag een vast model dat u in uw badkamer laat staan en dat een krachtige straal heeft, dan zijn de tafelmodellen met een groot waterreservoir geschikt. Zoekt u een kleine, lichte waterflosser die u makkelijk kunt hanteren (weliswaar met minder kracht) dan zijn de snoerloze modellen iets voor u. Gaat u vaak op reis dan bestaan er zowel vaste modellen die meekunnen als snoerloze modellen. Tenslotte kunt u om plaats te winnen ook gaan voor een combinatie van elektrische tandenborstel met waterflosser in één tafelmodel.
  /
 • Welke prijs wilt u uitgeven? De goedkoopste modellen starten aan 75€, de duurdere modellen (of combi’s) kunnen gaan tot 180€.
  /
 • Heeft mijn monddouche een timer? Heb ik dit nodig?
  /
 • Hoe lang gaat mijn monddouche mee vooraleer ik hem terug moet bijvullen (water), vervangen (batterijen) of opladen? Hoe krachtig is de druk van de waterstraal?
  /

Een laatste tip: u kan het waterreservoir van uw monddouche niet alleen vullen met water maar er ook mondwater aan toevoegen voor een extra fris gevoel.

No Responses