Is elektronisch roken (e-sigaret) beter voor je tanden dan gewoon roken?

e sigaret

 

Dat elektronisch roken beter is voor je gezondheid dan traditionele sigaretten wist u al. Maar is de e-sigaret ook beter voor uw gebit?

Zowel traditionele sigaretten als e-sigaretten bevatten nicotine: uw tanden zullen dus na verloop van tijd verkleuren door de nicotineaanslag die zich op uw tanden vastzet. Gewone sigaretten bevatten echter wel teer -wat ook verkleuring veroorzaakt- terwijl e-sigaretten teervrij zijn.

Het grote verschil is echter dat er bij een elektronische sigaret geen verbranding is zoals bij gewone sigaretten, waardoor de bloedvaatjes in je tandvlees niet vernauwen. Het resultaat is een beter doorbloed tandvlees wat een rits aan tandvleesproblemen vermijdt. Tandvleesontstekingen, parodontitis, problemen bij tandherstellingen,… zijn problemen die typisch vaker voorkomen bij traditionele rokers.

Een klein nadeel van het overstappen naar de elektronische sigaret is dat u de eerste twee weken last kunt krijgen van bloedend tandvlees. Dit is een teken dat de doorbloeding in uw tandvlees beter wordt; het verdwijnt echter vanzelf.

Incoming search terms:

  • e sigaret slecht voor tanden