Is een elektrische tandenborstel beter dan een gewone?

elektrische tandenborstel

 

Of u nu voor een handtandenborstel of een elektrisch exemplaar kiest, het belangrijkste is wel dat u regelmatig (‘s ochtends en ‘s avonds, maar liefst ook na tussendoortjes) uw tanden poetst. Een tweede punt dat de twee soorten tandenborstels gemeen hebben, is dat u nog steeds extra moeite moet doen om ook de ruimte tussen uw tanden schoon te houden. Dit kan door flosdraad, tandenstokers of borsteltjes te gebruiken.

 

Is een  elektrische tandenborstel beter dan een gewone tandenborstel?

Met uitzondering van hun prijs (elektrische tandenborstels zijn een stuk duurder dan hun manuele broertjes) hebben elektrische tandenborstels twee voordelen:

  1. Met manuele tandenborstels kan u wel eens teveel druk zetten op uw tandvlees of glazuur waardoor u dit kunt beschadigen. Bij elektrische tandenborstels is dit minder het geval omdat de tandenborstel zelf de bewegingen uitvoert en sommige types stoppen met poetsen wanneer u teveel druk uitoefent.
    .
  2. Een gewone tandenborstel maakt zo’n 600 bewegingen per minuut terwijl elektrische tandenborstels 5.000 tot 48.000 bewegingen per minuut maken. Verder zullen de meeste mensen vaker sneller stoppen met tandenpoetsen wanneer ze een gewone tandenborstel gebruiken dan wanneer ze elektrisch poetsen (omdat ze wachten op het eindsignaal).¬†

 

Soorten elektrische tandenborstels

Binnen de categorie van elektrische tandenborstels vind je verschillende types: de sonische, de roterende en de ultrasone.

 

Tandartsen raden aan om zowel uw manuele tandenborstel als de kopjes van uw elektrisch exemplaar om de drie maanden te vervangen.

 

Leave a Reply