Elektrische tandenborstels voor kinderen

elektrische kindertandenborstel

Elektrische tandenborstels voor kinderen: kenmerken

Elektrische tandenborstels voor kinderen worden steeds populairder naarmate ouders ook meer en meer overschakelen naar elektrisch poetsen. Een kindermond is echter anders dan die van een volwassene, dus electrische kindertandenborstels zijn …

  • meestal kleiner en lichter, en hebben vaak wat rubber op het handvat om ongelukjes te voorkomen
  • ze kunnen sonisch of roterend zijn, net als bij de elektrische tandenborstels voor volwassenen, maar maken minder sterke bewegingen om de kindermond niet te beschadigen
  • vaak werken ze met verschillende muziekjes om je kids te laten weten hoe lang ze nog moeten poetsen. Net als bij volwassenen geldt hier ook dat 2 minuten een minimum is.
  • kindertandenborstels hebben ook een kleiner borsteltje met zachtere haren
  • ze worden aangeboden in vrolijke kleurtjes en vaak maakt de fabrikant een link met een of ander tekenfilm – of ander populair figuurtje om je kind te motiveren zijn/haar tanden te poetsen!

.

Belangrijk is dat u uw kinderen leert om correct te poetsen, of dit nu met een manuele of elektrische tandenborstel is. Tot 8 à 10 jaar zal u uw kinderen moeten helpen bij het tandenpoetsen of tenminste een oogje in het zeil moeten houden dat ze correct en lang genoeg poetsen. Wanneer uw kind eenmaal zelf een tandenborstel kan vasthouden kan u in principe overschakelen naar een elektrische borstel voor kids.

Enkele modellen op kindermaat

No Responses

  1. Pingback: Tandpasta voor je baby | Mijn Glimlach November 3, 2015