Beugels voor volwassenen: een beugel voor elk probleem

volwassenenbeugel

 

Beugels voor volwassenen beginnen meer en meer hun ingang te vinden. Het goede nieuws is dat mensen van alle leeftijden met een beugel kunnen beginnen, niet alleen kinderen en dat u ook nog op latere leeftijd uw gebit kunt corrigeren. Natuurlijk stellen de meeste volwassenen extra eisen aan hun beugel, zoals het feit dat hij liefst zo onzichtbaar mogelijk moet zijn, maar ook daar zijn vandaag oplossingen voor.

Beugels voor volwassenen bestaan in volgende types:
.

 1. de klassieke slotjesbeugel: bij deze beugel worden de slotjes op elke tand gelijmd. De slotjes zijn met elkaar verbonden door een draad en deze draad wordt op zijn plaats gehouden door een elastiekje.
  .
 2. de slotjesbeugel met zelfligerende slotjes: bij deze slotjesbeugels is de draad vastgeklikt in de slotjes. Deze klik-slotjes heten zelfligerende slotjes of selflitigating brackets.
  .
 3. de doorzichtige kunstof beugels (type Invisalign, Simply5) ook wel aligners genoemd: deze plastic gootjes zijn zoals een transparant sportbitje dus niet fel zichtbaar maar wel duur en niet zo makkelijk individueel aanpasbaar wat een nadeel kan zijn voor het uiteindelijke resultaat.
  .
 4. de linguale beugel of onzichtbare beugel: deze is volledig onzichtbaar want de beugel zit aan de achterkant van de tanden. Een zeer mooie oplossing maar ook de nieuwste technologie, nog niet zo bekend en daardoor duur.
  .
 5. de MRA beugel of mandibulair repositie-apparaat is geen beugel om de tanden recht te zetten maar is eigenlijk een hulpmiddel tegen het snurken, een anti snurkbeugel dus. Deze beugel wordt op ook maat gemaakt door uw tandarts.

 

Welke beugel u ook kiest, uw orthodontist kan u helpen de juiste beslissing te nemen.